dijous, 26 d’abril del 2012

No a l'augment de les taxes!




Companys, companyes:

Com sabeu, el Ministre d’Educació, el senyor José Ignacio Wert, pretén per al proper curs pujar les taxes universitàries més de 600€ i penalitzar econòmicament la repetició d’assignatures. Aquesta decisió suposarà que molts de nosaltres no puguem afrontar els pagaments i tinguem que abandonar els nostres estudis. Per això, des del Front d’Estudiants per la Universitat Pública rebutgem absolutament la mesura per ser un atac directe contra la universitat pública i perquè considerem que l’ensenyament NO ÉS UN PRIVILEGI, és un dret que tots hauríem de poder gaudir independentment de la nostra condició econòmica.





Sense tenir culpa, els estudiants haurem de pagar la mala gestió dels polítics mentre que governants i alts càrrecs no renuncien als seus privilegis i els que han malgastat els nostres diners queden impunes.

I mentre el govern posa en venda la universitat, què se suposa que fan els nostres representants del Consell de l'Estudiantat? RES! Es queden passius i no fan cap cosa significativa per posar fre a les injustícies que patim i manifestar que la comunitat universitària NO VOL AQUESTA MESURA. Denunciem la seua reacció tardana, símptoma inequívoc del poc interès que tenen en defensar els drets dels estudiants, NO ENS REPRESENTEN.

Ara és el moment de lluitar, i si el Ministre no retira la seua proposta, des del Front d’Estudiants per la Universitat Pública no tanquem les portes a més mobilitzacions, tancaments, vagues i tot el que siga necessari.

Defensem la nostra universitat! UNITS FEM FRONT!



diumenge, 22 d’abril del 2012

Front d'Estudiants per la Universitat Pública




El Front d'Estudiants per la Universitat Pública (FEUP) és fruit d'un treball conjunt entre les principals organitzacions del moviment estudiantil de la nostra universitat que duu des de l'inici de curs reconstruint el moviment estudiantil a l'UJI. La vagues estudiantils del 17N i 29F, la vaga general del 29M o el tancament nocturn a la FCHS són algunes de les lluites més importants que hem dut a terme en aquest curs. Som la plataforma aglutinadora del moviment estudiantil de la nostra universitat i volem ser el mur de resistència i d'organització de l'estudiantat.

Aspirem a una universitat veritablement pública i de qualitat, popular,  progressista, valenciana, democràtica i participativa, ecologista i no sexista, amb vocació transformadora i oberta a la societat i les seues problemàtiques. Conseqüentment, regim totes les nostres actuacions sota el principi que l’ensenyament és un dret i no un privilegi. Des del FEUP ens comprometem a defensar la universitat pública i a denunciar el seu desmantellament a les institucions, a les assemblees i al carrer de forma permanent.

Ens oposem frontalment a l'Estratègia Universitat 2015, al Pla Bolonya i a la universitat-empresa. Exigim l’accés lliure a qualsevol ensenyament. Proposem fer de l’accés i permanència un dret inalienable de l'estudiantat, amb la reducció de les taxes o la despenalització de segones matrícules; volem l'augment significatiu de les beques i ens oposem a les beques-préstec. Denunciem les influències empresarials en els plans d'estudi, volem l'augment real de la docència en valencià i exigim un Consell Social veritablement social i no un empresarial com l'actual.

Contra el desmantellament de la universitat pública, units fem Front!