diumenge, 15 de desembre del 2013

Campanya de solidaritat amb les companyes expedientades per la realització de la xerrada "Música combativa: Una història de repressió".




Davant els expedients disciplinaris a l'UJI, solidaritat i unitat per l'absolució. Ni censura ni repressió!

Arran de la xerrada de “Música combativa” celebrada en l'UJI i organitzada pel mateix Front d'Estudiants per la Universitat Pública, el Rectorat de la universitat ha sucumbit a poders externs i ha obert expedients disciplinaris a 3 alumnes, que poden suposar l'expulsió o la pèrdua del dret a examen.

En ple segle XXI, els arguments per a dur a terme aquesta expedientació es basen en el Reglament acadèmic disciplinari franquista del 1954, que segueix emprant-se en l'àmbit educatiu arreu tot el país, acusant-nos entre altres coses de “desobediència a l'autoritat acadèmica”.

L'obertura dels expedients no sols suposa un atac al Consell d'estudiants i als membres d'aquest òrgan, sinó suposa també una ofensiva brutal a la llibertat d'expressió i una censura directa a la veu de l'estudiantat.

Ens criminalitzen i alhora ens encoratgen, tractant d'acovardir-nos i callar-nos només aconseguiran que ens fem més forts, perquè no farem marxa arrere cara a aquest atac antidemocràtic que només fa que demostrar que no som una universitat crítica i lliure, ja que no ens deixen dir la veritat.

Reivindiquem el nostre dret a la lliure expressió, remarcant la censura i l'opressió que suposen els expedients disciplinaris per a les alumnes en qüestió.
No deixarem que ens silencien, que ens censuren i que ens reprimisquen així. Davant d'aquesta situació i davant l'actitud repressora adoptada per part de l'equip rectoral, demanem solidaritat amb les companyes expedientades.

Des el Front d’ Estudiants per la Universitat Publica i el Consell d’ Estudiants hem començat una campanya de recollida de signatures, per a exigir al rectorat, i en concret a Vicent Climent, responsable final de l'aplicació o no d'aquestes mesures, que tanquen els expedients en lloc de cedir a les pressions d'altressectors polítics o institucionals.


Per tot això us convoquem a la concentració en solidaritat a les companyes expedientades que es realitzarà el dijous 19 de desembre a les 11h a l'Àgora de l'UJI.

Davant els expedients disciplinaris a l'UJI, solidaritat i unitat per l'absolució. Ni censura ni repressió!

Units fem FRONT!

# NOexpedientsUJI