dimarts, 13 de maig del 2014

Prenem partit per les coses que de veritat importen







Pots consultar ací un informe complet sobre la nostra gestió econòmica del Consell de l'Estudiantat durant 2012 - 2014.

VOTA RALPH!


El vinent dimecres 21 de maig Vicent Climent serà reelegit rector de la Universitat Jaume I de Castelló. En una nova manifestació de la escassísima democràcia que regeix la nostra universitat, Climent és l'únic candidat. La comunitat universitària haurà de participar el dia 20 en una pantomima electoral en la qual l'única opció possible és el continuisme de la seua gestió.

Des del Front d'Estudiants per la Universitat Pública no creiem ni molt menys que la gestió de Climent haja sigut exemplar com per a no suscitar opossició, sinó que la inexistència d'una altra candidatura demostra com el rector i el seu equip empren la seua influència per hegemonitzar l'UJI i evitar el sorgiment de cap tipus de disidència.

Durant aquesta gestió, el rector s'ha construït una imatge de fals progressisme i de teòrica oposició al procés de desmantellament de la universitat pública, emetent comunicats hipòcrites. Mentrestant, convidava a la universitat a enemics de l'ensenyament públic, s'oposava al moviment estudiantil i augmentava el grau de control sobre el personal docent i administratiu, impulsava la instauració dels graus de salut sense garantir les instal·lacions necessàries als seus alumnes, pujava les taxes d'alguns màsters per decisió pròpia, s'oposava a la modificació de la Normativa de Permanència, enganyava el Consell de l'Estudiantat en qüestions com les beques particulars o la gestió de les cantines i expedientava els membres del Front per l'organització de xerrades de caràcter contestatari.

Per això, i com que no tenim cap alternativa a Climent, el Front d'Estudiants per la Universitat Pública demana el vot a les eleccions al rector per l'innocent i gens tendenciós personatge de ficció Ralph Wiggum, que ja va aconseguir la majoria de vots durant el passat mes de febrer a les eleccions al Rectorat de la universitat de València. El vot útil és votar per Ralph. No volem a Climent i li ho deixarem clar.


dilluns, 12 de maig del 2014

Contra la indiferència, prenem partit!

Les companyes del Front d'Estudiants (FEUP) fa dos anys que lluitem per un model d'Universitat alternatiu, al servei del poble, la classe treballadora i els sectors oprimits.


Com a moviment estudiantil de l'UJI, el nostre horitzó segueix sent avançar decididament i materialment en la creació d'una Educació Pública, Popular i de Qualitat. El projecte del FEUP es constitueix com un nord de lluita, per assolir un model educatiu que busca generar coneixement per tal de resoldre les necessitats de la societat, que no necessàriament s'expressen al mercat.


Hem d'aconseguir integrar a tots els sectors afectats per les retallades i el desmantellament del sistema educatiu públic. La solució passa per què el moviment estudiantil i el moviment social unifiquen les seus forces; no únicament per resistir als seus atacs, sinó també per avançar i satisfer les nostres reivindicacions.

En el context actual, el Consell de l'Estudiantat ha de ser una ferramenta útil per als estudiants i la defensa dels seus interessos. És temps de prendre partit! el 20 de maig, vota FEUP!



divendres, 9 de maig del 2014

Prenem partit!


El Front d'Estudiants seguim fent front i prenent partit per una Universitat pública propera a l'estudiantat, posicionant-nos, com venint fent, en contra de la privatització, la mercantilització i l'elitització de les universitats públiques i de tota l'educació en general, així com de les polítiques que l'equip Rectoral està promovent com ara són les retallades en beques, l'augment exagerat de les taxes, la nova normativa de permanència, el pla bolonya, etcètera. Així, per a les pròximes eleccions del 20 de maig et convidem perquè tu també prengues partit per aconseguir una Universitat que vetlle pels interessos de tot estudiant; no com van fer altres, que deixaren mudes aquestes qüestions durant la seua estança al sí del Consell de l'Estudiantat. Estudiants, ara més que mai #prenempartit

dimecres, 7 de maig del 2014

El Front d'Estudiants per la Universitat Pública (FEUP) comencem la campanya de les eleccions claustrals de l'UJI prenent partit, posicionats com sempre per una universitat pública i contra l'elitització i la mercantilització de l'educació. 
Perquè volem seguir prenent partit i que el Consell de l'Estudiantat es posicione clarament en defensa dels interessos de l'estudiantat. Perquè defensem i defensarem un model d'universitat pública del poble i per al poble, totalment oposat al model d'universitat-empresa que ens tracta com a clients i no com a estudiants. 
Perquè si no alcem la veu i prenem partit tornarem a patir un Consell de l'Estudiantat que restarà en silenci davant les reformes universitàries injustes i autoritàries (signades pels seus partits), i tindrà el mutisme com a resposta a l'expulsió de l'estudiantat més desafavorit de la universitat . #prenempartit !